Statielei 72/B, 2640 Mortsel +32(0)499.33.80.90

 
 
 
 
 
 
 
 

Belgisch getint WK gaat vandaag echt van start

Categorie: 
ITTF
Tornooien

Op het WK kan je al de vedetten van het hedendaagse tafeltennistoneel terugvinden. Als je even op youtube verzeild geraakt krijg je al gauw Zhang Jike , Ovtcharov , Boll , Samsonov en zoveel andere hun kunstjes te zien. Wie van de andere deelnemers kan je als supporter nog herkennen in Dusseldorf?

Segun Toriola , wie kent deze schitterende atleet van Nigeriaanse afkomst nog ? Hij speelde onze nationale trots,Jean Michel Saive, met adembenemende rally’s huiswaarts in de Olympische spelen van 2008 te Peking. Hij is tegenwoordig aan de slag bij Virton en heeft jaren geleden nog de vlag van Immo Mortsel verdedigd. Deze speler speelt tafeltennis alsof hij een brief schrijft met veer en inkt. Door de sierlijkheid waarmee hij de bal raakt zal elke liefhebber van onze sport op het puntje van zijn stoel zitten.

Rajko Gommers, huidig Nederlands kampioen, is aan de slag bij Sokah Hoboken. Hij traint zeer regelmatig in de Leuvense topsportschool tegen onze nationale toppers. Dit jaar maakte hij een mooie progressie en heeft nu dezelfde ranking als het nummer 7 van België ( Jean Lauric).

Matas Skucas is een speler met een B0 klassering in België. Hij speelde het voorbije seizoen bij Alpha in de superdivisie. Tijdens de nationale kampioenschappen in zijn vaderland Litouwen wist Matas een ticket voor dit WK te bemachtigen door de finale van het kampioenschap te bereiken. Matas tovert vanuit zijn links hand een moeilijk te lezen service gevolgd door een bijna onhoudbare topspinslag naar alle hoeken van de tafel. Benieuwd wat Skucas op het WK kan doen waar hij spelers zal ontmoeten die nog sterker zijn dan in de Belgische superdivisie.  

Enkele bekende namen zal voor de liefhebber die de superdivisie in België op de voet volgt ook wel een belletje doen rinkelen.

In de jaren dat villette Charleroi nog regelmatig meedeed voor de eindoverwinning in de champions league was dit steevast met een ijzersterk team. Grote namen zoals Vladimir Samsonov Chen chien-an ,Gacina Andreij en Dimitrij Ovtcharov kan je ook in Düsseldorf aan het werk zien.

Ook andere topspelers hebben enkele ontmoetingen gespeeld in de hoogste reeks van België. Zo herken je misschien wel van de Antwerpse club Nodo met WR 46 Drinkhall Paul , naast Vladimir Samsonov een van de uithangborden voor Tibhar. 1 Plaats onder onze nationale nummer 1, Cedric Nuytinck, kunnen we Matsumoto Cazuo terugvinden. Hij bezet de 107e plek van de wereld en deelde de ploeg met Ouaiche bij Sokah Hoboken.  

Kou lei is ook van de partij in Duitsland dit jaar. Hij speelde enkele jaren de pannen van het dak bij Le Logis. Hij heeft de laatste jaren een enorme vooruitgang geboekt en staat momenteel op plaats 24 in de huidige wereldranking.

Voor de diehard fans kan je ook mc Beath ( Engeland) en Udra (Litouwen) herkennen van de Belgische competitie enkele jaren geleden.

Vandaag starten de poules op het WK, let the games begin!

Koop uw tafeltennis materiaal online
Gratis levering in NL en BE vanaf 75 EUR
Betaal veilig online