Statielei 72/B, 2640 Mortsel +32(0)499.33.80.90

 
 
 
 
 
 
 
 

WK 2017: Ma Long & Ding Ning winnaars in Dusseldorf !

Categorie: 
ITTF

Vandaag was de laatste dag op het WK met in de spotlights de Heren Enkel. In de eerste halve finale ging Ma Long als een speer naar de overwinning. 4-0 op Xu Xin. Dat diezelfde Xu Xin nog in het tornooi zat mag al een mirakel genoemd worden.In de 8ste finales had hij nog een achterstand van 10-5 in de beslissende laatste set kunnen ombuigen naar een 12-10 en 4-3 overwinning tegen zijn landgenoot Lin Gaoyuan. 

De andere halve finale ging tussen Fan Zhendong en Lee Sangsu. Lee Sangsu schakelde Zhang Jike, Vladimir Samsonov en Wong Chung Ting uit. Lee liet voor de match blijken dat dit geen gemakkelijke klus ging worden voor Fan maar helaas was ook Lee niet opgewassen tegen een zeer fysiek spelende en nog steeds maar 20 jarige Fan. 

Na de halve finales van de heren was het de beurt aan het dames dubbelspel. Het paar uit Singapoor Feng/Yu moest het opnemen tegen het chinees duo Chen/Zhu. Het chinese duo won de wedstrijd met 4-1. Vervolgens zette het chinees reekshoofd Ding/Liu het japans duo Ito/Hayana opzij met een 4-1 overwinning.

Eindelijk was het zover. Het moment waar heel de wereld heeft naar uitgekeken. Het nummer 1 en 2 van de wereld , Ma Long en Fan Zhendong, in een ultieme strijd naar 4 winnende sets voor de wereldtitel bij de mannen enkelspel 2017 in Düsseldorf. 

Fan begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste set. De volgende 3 sets waren voor Ma Long die met zijn forehand zeer veel schade kon aanrichten. De 3-1 stand schitterde op het scorebord. 

Door variatie in zijn spel te brengen en Ma Long steeds meer uit zijn comfortzone te trekken kon Fan zowaar een voorsprong bij elkaar spelen. 3-3 in sets en 9-7 voorsprong in de beslissende laatste set. De laatste punten van de wedstrijd beslissen wie zich 2 jaar lang wereldkampioen mannen enkel mag noemen. Ma Long , de huidige nummer 1 of Fan Zhendong de nummer 2 van de huidige ranking ? 

Punt na punt bewees Ma Long waarom hij ,en niemand anders met deze titel mag pronken. Hij won de laatste set met 12-10 en beloont zich met een gouden plak en een plaatsje in de geschiedenis. Nog maar eens werd duidelijk waar zijn bijnaam 'The Captain' vandaan komt. 

Ding Ning en Liu Shiwen wonnen nadien het dames dubbel met het kleinste verschil.

 

Beelden zeggen meer dan woorden. Hieronder enkele video's van een prachtig WK:

Heren Enkel: MA Long (CHN)

Dames Enkel: DING Ning (CHN)

Heren Dubbel: FAN Zhendong / XU Xin (CHN)

Dames Dubbel: DING Ning / LIU Shiwen (CHN)

Dubbel Mix: Kasumi ISHIKAWA / Maharu YOSHIMURA (JPN)

Foto: ITTF/Rémy Gros

Koop uw tafeltennis materiaal online
Gratis levering in NL en BE vanaf 75 EUR
Betaal veilig online